Evrotrust e в Топ 10 на най-популярните бизнес приложения в App Store в България

04.08.2020

Мобилното приложение за отдалечени и квалифицирани е-идентификация и е-подпис е сред най-теглените безплатни бизнес приложения от българските iPhone и iPad потребители

София, 4 август 2020 - Мобилното приложение на българската компания Evrotrust Technologies, което осигурява технология за отдалечени и квалифицирани: е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща директно от телефона, попада трайно сред десетте най-популярни безплатни бизнес приложения, изтегляни от собствениците на iPhone и iPad в България. Класацията се прави на базата на данни на App Store.

Мобилното приложение на Evrotrust Technologies, което е без аналог в света като функционалност и удобство, е в Топ 10 на най-сваляните мобилни бизнес приложения от устройствата с iOS в App Store в България заедно с глобални приложения като Microsoft Teams, Zoom, Phone Call Recorder, LinkedIn, Adobe и др. В първата десетка присъстват и други български приложения.

Електронният подпис на Evrotrust е напълно законен и равностоен на собственоръчно поставен подпис на хартия. Приложението отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност.

Мобилното приложение на Evrotrust може да бъде свалено безплатно от App Store или Google Play на всяко смарт устройство - телефон или таблет с операционна система iOS и Android. Към август 2020 г. Evrotrust има почти 90 000 потребители.

Evrotrust е интегриран от големи банки, застрахователи, пенсионни компании, телекоми и над 50 общински администрации, сред които Бургас, Банско, Козлодуй, Сандански, Разград, Враца, Троян, Кърджали, Карлово, Севлиево и др.

От 27 юли с Evrotrust могат да бъдат ползвани и електронните услуги на Агенцията по вписванията през новия единен портал на агенцията, обединяващ Имотния регистър, Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.


За Evrotrust Technologies

Evrotrust е регистриран доставчик на квалифицирани удостоверителни услуги, осъществяващ дейност съгласно изискванията на Регламент (ЕС) № 910/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 година относно електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни транзакции на вътрешния пазар и за отмяна на Директива 1999/93/ЕО. Evrotrust разработи уникална, изцяло българска технология за отдалечена е-идентификация, квалифициран е-подпис и препоръчана е-поща от смарт устройства, която няма аналог в световен мащаб. Evrotrust е сертифициран от френски независим проверяващ орган (LSTI) и е вписан в регистъра на Европейската комисия на квалифицираните доставчици на удостоверителни услуги. Мисията на Evrotrust е да направи боравенето с електронни документи лесно и достъпно. За потребителя това значи по-малко хартия, неяснота и загубено време на опашки пред институциите. Услугата работи автоматизирано по всяко време на денонощието и навсякъде, лесно и бързо. Първоначалната идентификация отнема около минута и половина, след това се издава отдалечен квалифициран електронен подпис, с който по електронен път, през мобилния телефон, могат да се подписват документи, без да се ползва смарт-карта и четец.

www.evrotrust.com