Evrotrust и SEPA Cyber Technologies обединяват усилия за по-бърза дигитална трансформация на бизнеса и институциите

14.01.2021

Иновативните решения на двете компании допринасят огромна част от е-услугите да са достъпни само с един клик от смартфона

София, 14 януари 2021 - Българските компании Evrotrust Technologies, предоставяща уникална по своята функционалност технология и мобилно приложение за отдалечени и квалифицирани е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща, и SEPA Cyber Technologies, предлагаща ИТ решения за дигитално трансформиране на банковия, финансовия и ретейл сектори, стартират партньорство с цел ускоряване на дигитализацията на традиционните банкови, застрахователни, лизингови и др. услуги. Иновативните решения на двете компании значително улесняват достъпа на гражданите и бизнеса до е-услуги, като те могат да ги заявяват и получават само с един клик, директно от мобилните си телефони.

В условията на пандемията от коронавирус интеграцията между Evrotrust Technologies и SEPA Cyber Technologies създава възможности потребителите бързо, лесно и безопасно да използват е-услугите на банки, застрахователни компании, лизингови дружества, и др. Те могат да се заявяват 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, спестяват на потребителите време и пари, а също така добавят стойност за бизнеса.

SEPA Cyber Technologies дава възможност на компании от цял свят да дигитализират услугите си лесно и бързо, благодарение на своите гъвкави и мащабируеми софтуерни решения. В богатото си портфолио компанията предлага регулаторен софтуер, банкови услуги, мобилни и крипто портфейли, които намаляват ръчната работа до минимум и дават дигитално предимство в забързания свят и бизнес среда с висока конкуренция. Дигиталните услуги на фирмата спестяват реденето на опашки, като например с регулаторните услуги може да се сканира личния документ и да се кандидатства за банкови услуги без чакане.

Стратегическото ни партньорство с Evrotrust създава нови възможности за дигитална трансформация на бизнеса и държавните институции в България. Потребителите искат бързо, лесно и сигурно да извършват разплащания, да заявяват услуги. В условията на задължителна социална дистанция дигиталните решения се оказват необходимост. Обединяваме усилия с Evrotrust, за да бъдем максимално полезни на потребителите“, коментира Марвин Блажевски, основател и главен изпълнителен директор на SEPA Cyber Technologies.

С мобилното приложение на Evrotrust гражданите и бизнесът могат да подписват документи директно през мобилния телефон - най-бързият и удобен начин за това, и осигуряващ безопасна среда. Evrotrust е интегриран от големите банки, застрахователи, пенсионни компании, лизингови дружества, телекоми, редица държавни институции, сред които областни и общински администрации, Агенцията по вписвания, Националния осигурителен институт, и др.

Пандемията от COVID-19 ускори дигиталната трансформация на бизнеса, държавните институции и на обществото като цяло. Дигитализацията е фактор за повишаване на конкурентоспособността - колкото по-дигитален става един бизнес, толкова по-малки са разходите му. Освен това тя носи огромни ползи за гражданите, които бързо, лесно и безопасно в условията на коронавируса могат да заявяват и да получават е-услуги. Удовлетворени сме, че в лицето на SEPA Cyber Technologies имаме партньор, с който работим много успешно. Заедно ще помогнем традиционните банкови, застрахователни, лизингови и т.н. услуги да се използват от хората и бизнеса законосъобразно и изцяло по електронен път, с един клик от телефона, казва проф. д-р Георги Димитров, член на Съвета на директорите на Evrotrust.

Квалифицираният мобилен е-подпис на Evrotrust има правната стойност на саморъчен подпис при подписването на електронни документи. Приложението на Evrotrust Technologies за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща изцяло по дигитален път отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност.

----------

За Еvrotrust Technologies

“Евротръст Технолоджис” АД е регистриран доставчик на квалифицирани удостоверителни услуги, осъществяващ дейност съгласно изискванията на Регламент (ЕС) № 910/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 година относно електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни транзакции на вътрешния пазар. Evrotrust разработи уникална, изцяло българска технология за отдалечена е-идентификация, квалифициран е-подпис и препоръчана е-поща от смарт устройства, която няма аналог в световен мащаб. Evrotrust е сертифициран от френски независим проверяващ орган (LSTI) и е вписан в регистъра на Европейската комисия на квалифицираните доставчици на удостоверителни услуги. Мисията на Evrotrust е да направи боравенето с електронни документи лесно и достъпно. За потребителя това значи по-малко хартия, неяснота и загубено време на опашки пред институциите. Услугата работи автоматизирано по всяко време на денонощието и навсякъде, лесно и бързо. Първоначалната идентификация отнема около минута и половина, след това се издава отдалечен квалифициран електронен подпис, с който по електронен път, през мобилния телефон, могат да се подписват документи, без да се ползва смарт-карта и четец.

За SEPA Cyber Technologies

SEPA Cyber Technologies е българска финтех компания, базирана във Варна, част от международна корпорация, оперираща в повече от 32 държави по света. Компанията предлага иновативни, модулни и мащабируеми IT решения за банки и финансови институции, правителства, учебни заведения, както и за ритейл сектора. SEPA Cyber Technologies има собствени центрове за данни в пет държави, сертифицирани с най-високия световен сертификат PCI DSS ниво 1, което позволява обработване и съхранение на данни при финансови операции. Мисията на SEPA Cyber Technologies е да даде на напредничави компании от цял свят достъп до мащабируеми ИТ решения и консултации, за да развиват бизнес потенциала си.