Evrotrust отбеляза рекорден брой нови потребители за един ден

25.11.2020

Над 2000 регистрации са направени само за 24 часа

София, 25 ноември 2020 - Рекорден брой нови потребители в рамките на един ден отчете компанията за отдалечени и квалифицирани е-идентификация и е-подпис Evrotrust Technologies. В петък, 20 ноември 2020 г., в системата на компанията са направени повече от 2000 нови регистрации, а големите обеми се запазиха и през следващите няколко дни.

Рекордният брой нови потребители съвпадна с кампанията “Черен петък” на част от големите онлайн магазини. Evrotrust е интегриран от водещи банки и небанкови финансови институции в България и редица потребители, които вземат стоки на изплащане, предпочитат да използват уникалното по своята функционалност мобилно приложение на компанията за отдалечено подписване на договори за стоков кредит.

С Evrotrust гражданите и бизнесът могат да подписват документи директно през мобилния телефон - най-бързият и удобен начин за разписване, спестяващ време и средства, и осигуряващ безопасна среда. Освен от големите банки, Evrotrust е интегриран от застрахователи, пенсионни компании и телекоми. През изминалите месеци Evrotrust беше интегриран от редица държавни институции, сред които областни и общински администрации. Това значително улесни достъпа до административни услуги за гражданите и бизнеса. С Evrotrust вече могат да се заявяват дигиталните услуги на Агенцията по вписванията чрез единния й портал, обединяващ Имотния регистър, Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, както и електронното свидетелство за съдимост, достъпно чрез сайта на Министерство на правосъдието.

Електронният подпис на Evrotrust е напълно законен и равностоен на собственоръчно поставен подпис на хартия. Приложението отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност.

Мобилното приложение на Evrotrust може да бъде свалено безплатно от App Store или Google Play на всяко смарт устройство - телефон или таблет с операционна система iOS и Android.

--------------------------

За Evrotrust Technologies

Evrotrust е регистриран доставчик на квалифицирани удостоверителни услуги, осъществяващ дейност съгласно изискванията на Регламент (ЕС) № 910/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 година относно електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни транзакции на вътрешния пазар и за отмяна на Директива 1999/93/ЕО. Evrotrust разработи уникална, изцяло българска технология за отдалечена е-идентификация, квалифициран е-подпис и препоръчана е-поща от смарт устройства, която няма аналог в световен мащаб. Evrotrust е сертифициран от френски независим проверяващ орган (LSTI) и е вписан в регистъра на Европейската комисия на квалифицираните доставчици на удостоверителни услуги. Мисията на Evrotrust е да направи боравенето с електронни документи лесно и достъпно. За потребителя това значи по-малко хартия, неяснота и загубено време на опашки пред институциите. Услугата работи автоматизирано по всяко време на денонощието и навсякъде, лесно и бързо. Първоначалната идентификация отнема около минута и половина, след това се издава отдалечен квалифициран електронен подпис, с който по електронен път, през мобилния телефон, могат да се подписват документи, без да се ползва смарт-карта и четец.

www.evrotrust.com