Sutherland Bulgaria дигитализира целия процес по обработката на документи и наемането на служители след интеграция с Evrotrust

01.10.2020

За първи път се въвежда използването на е-подпис в сектора за аутсорсинг на бизнес процеси в България

София, 1-ви октомври, 2020 - Компанията за аутсорсинг на бизнес услуги Sutherland Bulgaria, част от едноименната глобална компания, интегрира отдалечените и квалифицирани е-идентификация и е-подпис на Evrotrust Technologies за дигитализацията на целия си документооборот и процеса по наемане на служители. Услугите на Evrotrust могат да се използват директно през мобилния телефон.

След интеграцията с Evrotrust, българският офис на работещата в 20 държави по света и базирана в САЩ компания изцяло дигитализира обработката на документи и процеса по наемане на служители. Цифровизацията на целия цикъл от административни услуги за служителите на Sutherland Bulgaria значително намалява времето, необходимо за обработка на документите, повишава ефективността на работния процес и осигурява безопасна среда в условията на COVID-19.

С Evrotrust осигуряваме сигурна и здравословна среда за служителите ни, което е наш основен приоритет в условията на коронавируса. Целта ни е да предоставим най-добрите условия в настоящата епидемична обстановка, за да могат служителите ни да развиват своя потенциал. Още преди COVID-19 имаме богат опит на глобално ниво в прехвърлянето на работни процеси у дома”, коментира Яким Кастелов, ръководител проект от Sutherland Bulgaria.

С е-подписа на Evrotrust, който е напълно законен и равностоен на собственоръчно поставения подпис на хартия, новоназначените служители вече могат да се присъединят към екипа на Sutherland Bulgaria от всяка точка на страната, без да е необходимо да посещават офисите в София, Варна, Бургас и Пловдив. В България за компанията работят над 2500 души.

Интеграцията с Evrotrust има и важен социален отпечатък в практиката на Sutherland Bulgaria. “С технологията и мобилното приложение на Evrotrust Technologies за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща привличаме по-лесно и хора с увреждания, тъй като вече не е необходимо да посещават наши офиси, за да подпишат договора си”, обясни още Кастелов от Sutherland Bulgaria.

Решението за въвеждането на иновативната технология на Evrotrust за е-идентификация и е-подпис е без аналог до момента в сектора за аутсорсинг на бизнес процеси (Business Process Outsourcing) в България.

Пандемията от коронавируса даде силен тласък на дигитализацията на бизнеса във всички сфери на икономиката. BPO секторът не е изключение и сме удовлетворени, че в лицето на Sutherland Bulgaria имаме солиден партньор от тази индустрия, който ни се довери. В условията на COVID-19 услугите на Evrotrust съдействат пряко за опазване здравето и живота на служителите и помагат на компаниите да продължат да работят и да развиват бизнеса си“, коментира Константин Безуханов, изпълнителен директор на Evrotrust.

Приложението на Evrotrust Technologies за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща изцяло по дигитален път отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност. Към момента близо 90 хил. потребители използват мобилното приложение на Evrotrust.


За Evrotrust Technologies

Evrotrust е регистриран доставчик на квалифицирани удостоверителни услуги, осъществяващ дейност съгласно изискванията на Регламент (ЕС) № 910/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 година относно електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни транзакции на вътрешния пазар и за отмяна на Директива 1999/93/ЕО. Evrotrust разработи уникална, изцяло българска технология за отдалечена е-идентификация, квалифициран е-подпис и препоръчана е-поща от смарт устройства, която няма аналог в световен мащаб. Evrotrust е сертифициран от френски независим проверяващ орган (LSTI) и е вписан в регистъра на Европейската комисия на квалифицираните доставчици на удостоверителни услуги. Мисията на Evrotrust е да направи боравенето с електронни документи лесно и достъпно. За потребителя това значи по-малко хартия, неяснота и загубено време на опашки пред институциите. Услугата работи автоматизирано по всяко време на денонощието и навсякъде, лесно и бързо. Първоначалната идентификация отнема около минута и половина, след това се издава отдалечен квалифициран електронен подпис, с който по електронен път, през мобилния телефон, могат да се подписват документи, без да се ползва смарт-карта и четец.

www.evrotrust.com

За Sutherland Bulgaria

Sutherland е глобална компания за трансформация на бизнес процеси с офиси в 20 държави по света. Тя предлага интегриран пакет от бек-офис и фронт-офис услуги, поддържащи целия клиентски цикъл. Централата й се намира в Рочестър, Ню Йорк. През 2008 г. в София отваря врати многоезиков офис за обслужване на клиенти. От тогава до днес в България Sutherland достига 2500 служители в шест различни офиса – три в София, един в Бургас, един във Варна и един в Пловдив. Екипът от професионалисти предлага техническо обслужване и обслужване на клиенти на повече от 16 европейски езика.